dissabte, 21 de juny del 2008

Premi "Fer Comarca" 2005: Coordinadora de la Vall d'Albaida per la defensa i l'ús del Valencià



La Coordinadora de la Vall d'Albaida per la defensa i l'ús del Valencià és una entitat ja madura que excel·leix en la trajectoria indiscutible en la defensa dels nostres trets propis, la construcció de la comarca com a valor reconegut i l'extensió de les seues activitats als diversos àmbits socials comarcans.


Especialment interessant ha estat el treball fet dins l'àmbit educatiu escolar, conegut per tothom. La predisposició constant a la participació de la Coordinadora en aquelles activitats a què són convocats és altre dels valors que volem premiar.


Tots aquests mèrits tenen una digníssima plasmació en l'acte de la "Trobada d'Escoles en Valencià", que cada any, i l'any 2005 ja en feia dihuit, celebren en un dels nostres pobles, tan grans com menuts. Allí ens reunim en una cita que ha esdevingut imprescindible i multitudinària, totes les entitats i les persones que ens esforcem dia a dia per mantenir la nostra tradició pròpia, tot i incidint en una de les seues fites senyeres: la llengua que parlem i el seu ensenyament a les generacions novelles per assegurar-ne el coneixement futur. No hi ha acte que deixe tan palés la voluntat de fer comarca, i fent comarca, de fer país.

L'autèntica "festa major" de la Vall d'Albaida en l'actualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada