dimecres, 20 d’octubre del 2010

IX Fira de les Cultures i VI Jornades Interculturals 'Camins cap a la interculturalitat'. Interacció 2010


S'han presentat a Benigànim la IX Fira de les Cultures a la Vall d'Albaida que organitza l'IEVA i les VI Jornades d'Educació Intercultural “Camins cap a la interculturalitat” CEFIRE que es celebraran els dies 22, 23 i 24 d'octubre a Benigànim dins del marc de la IX Fira d'Artesans i Oficis que organitza l'Ajuntament de Benigànim.
La presentació va anar a càrrec de M. Josep Garcia, presidenta de l'IEVA, qui destacà l'objectiu fonamental d'aquesta fira que cada any es va consolidant més, que és donar a conèixer a tota la comarca la diversitat cultural que representa el conjunt de totes les persones arribades d'altres territoris, així com donar-los l'oportunitat a ells de conèixer la nostra. La Directora del CEFIRE d'Ontinyent, Amparo Sánchez, destacà les 6 edicions en què conjuntament col·laboren amb la institució cultural valldalbaidina organitzant les jornades d'educació intercultural dirigides a tots els docents de la comarca i públic en general, jornades que se celebraran el divendres 22 a partir de les 18 hores i el dissabte 23 de 9.30 a 13 hores el saló d'actes de l'ESPAI JOVE, amb conferències sobre sensibilització intercultural en l'àmbit educatiu i la capacitat de la virtut d'inclusió en l'àmbit educatiu.

El dia 24, en el recinte firal que estarà situat en el parc de la Beata Agnés i voltants, els visitants podran adquirir tiquets al preu de 3 € de deu demostracions i degustacions gastronòmiques, que ompliran el parc de la Beata amb participants de països tan diversos, entre altres, com Anglaterra, Bèlgica, França, Romania, Colòmbia o Pakistan. La fira també comptarà amb la col·laboració dels Amics del Poble Sahrauí i col·lectius de la localitat com les Ames de Casa, les voluntàries de Sant Vicent de Paül, l'Associació cultural El Ganxo, i Amics de l'Art. L'alcalde de Benigànim, Juan Antonio Puchades, es va mostrar molt satisfet de poder acollir aquesta edició i recíprocament amb la presidenta de l'IEVA es van agrair la confiança, la col·laboració i l'esforç en la preparació de l'esdeveniment.
D'altra banda, la Regidora de Cultura, Educació i Patrimoni, Violeta Valiente, va presentar el projecte INTERACCIÓ 2010 que se celebrarà també diumenge dia 24 al mateix recinte i en què es podrà trobar la mostra d'artesans i oficis, tallers participatius, falconeria, exposició i vols d'aus rapaços, animació medieval, etc. Tot açò, juntament amb la Fira de les Cultures, convertirà Benigànim el pròxim cap de setmana en la capital de la interculturalitat de la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada