dijous, 14 d’abril del 2011

La Fira de les Cultures torna confirmar la seua consolidació


La Fira de les Cultures, celebrada el 3 d’abril a l’Olleria, va significar un nou èxit d’aquestes convocatòries que anualment fa l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) amb les entitats locals que s’hi sumen. En la que fou la desena fira, l’IEVA va tindre el suport organitzatiu i participatiu de la banda de Tambors i Cornetes del Santíssim Crist de la Palma, l’actuació del gegants i cabets de la Llosa de Ranes, i les actuacions de la Morralla i del Ball dels Locos. Els col·lectius de nouvinguts de Bulgària, Colòmbia, el Marroc, Anglaterra, Ucraïna i Romania van mostrar els seus productes gastronòmics, artesanals i culturals amb molta implicació personal dels seus representants. A més a més, hi van participar altres entitats de la comarca, com ara l’Associació d’Amics del Poble Saharià i el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida..

La valoració que han fet tots els grups participants de la fira ha estat molt positiva. Es van repartir més de 2.000 degustacions, i fins i tot hi va haver col·lectius que per la vesprada ja havien acabat tot les seues degustacions.

La X Fira de les Cultures la van precedir les VII Jornades “Camins cap a la interculturalitat”, que es van iniciar divendres dia 1, organitzades pel CEFIRE d’Ontinyent.

Per a la presidenta de l’IEVA, Maria Josep Garcia, la Fira de les Cultures es mostra com una convocatòria consolidada a la comarca, organitzada amb l’objectiu de treballar la diversitat com a font d’enriquiment i com un aparador on donar a conéixer les persones nouvingudes a la nostra comarca, i alhora donar a conéixer la nostra cultura i identitat, la de la vall d’Albaida. També agraeix a l’Ajuntament de l’Olleria i a tots els col·lectius, el seu entusiasme a posar els mitjans per a realitzar la Fira i, alhora, agraeix els promotors de l’IEVA (Caixa d’Ontinyent, Ajuntament d’Ontinyent i Mancomunitat de Municipis) el recolzament en aquest projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada