dimarts, 30 de juny del 2009

Cinema: Cine Club Utiye


El Cine Club Utiye ens avisa que aquesta setmana tenim l'última proposta de Cinema en Valencià que organitza la Universitat de València i l'última amb l'entrada gratüita pels estudiants, així que aprofiteu el regal de final de curs: dijous 25 i divendres 26 a les 22:30 h i diumenge 28 a les 20:30 h podreu veure ARROPIERO, EL VAGABUND DE LA MORT.


Manuel Delgado Villegas, el Arropiero, nascut l’any 1943, fill d’un venedor d’arrop (d’ací li ve el malnom), va ser un violador bisexual al qual se li van atribuir vuit morts, però que va confessar quaranta més, catorze d’aquestes també investigades. L’Arropiero va ser detingut el 1971 al Puerto de Santa María.


Amb tot, l’Arropiero mai no va estar legalment jutjat, l’Audiència Nacional el va considerar malalt mental i, per tal cosa, mancat de responsabilitat penal, ordenant el seu ingrés en un centre psiquiàtric l’any 1978, després de set anys repartits entre Carabanchel i Fontcalent.


L’any 1998 va morir per problemes respiratoris (EPOC) al psiquiàtric de Santa Coloma de Gramanet notablement envellit.


El film de Balagué és un interessantíssim i sobri documental magníficament realitzat amb els complements d’una impecable fotografia de Carles Cusí i una bella partitura de Carles Pedragosa. De visió molt recomanable!


Continuarà la programació al mes de juliol i agost amb: LADRONES, THE FALL EL SUEÑO DE ALEXANDRIA, LA VERGÜENZA, SÉRAPHINE, CONTROL, 25 KILATES, STILL WALKING

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada