diumenge, 29 de novembre del 2009

Jornades de Joves Investigadors a l'Olleria



Este cap de setmana es reuneixen a l’Olleria un grup de 50 persones, a les Jornades de Joves Investigadors organitzades per l’Ajuntament de l’Olleria i l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida.
Estes Jornades s’emmarquen dins de les activitats prèvies al III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, que organitza l’IEVA per a març de 2010.

Hi comptem amb la col·laboració de la Universitat de València i el CEFIRE de professors d’Ontinyent-La Vall d’Albaida. Els ponents que participen en les Jornades son el biòleg Àngel Such, el neuròleg Jordi Casanova, l’advocada i llicenciada en ciències politiques Àgueda Micó, la pedagoga Carme Agulló i la professora de cant i de pedagogia Consol Rico.

El centre neuràlgic de les jornades es el Col.legi Públic Isabel La Catòlica, on des de esta vesprada de divendres a les 17,30 s’iniciaran les jornades amb una taula redona sobre el treball de l’investigador i on es continuarà amb un taller de recerca sobre la recerca bibliogràfica a internet.


El dissabte de mati es centrarà en la metodologia de recerca aplicada a diferents àrees com la de salut i malaltia, medi ambient i humanitats. El matí continuarà amb un taller sobre la pedagogia d’exposar projectes i parlar en públic. I finalment les jornades finalitzaran amb dos tallers més, un que versarà sobre com organitzar una base de dades i programes d’estadistica i l’altre mostrara el ventall de beques i ajudes existents per als investigadors.

Cal destacar que en la actualitat la innovació és un dels principals valors a potenciar i sols si fem un esforç per apropar el món científic i tecnològic podrem vèncer aquesta dificultat inicial. Per este motiu es proposem estes jornades per poder convidar investigadors de la nostra comarca i que ens conten les seves experiències, la seva trajectòria, que ens donen consells i que ens expliquen quins passos cal seguir per portar endavant les nostres idees.

A les jornades es debatra la situació actual del investigador i dels recursos que podem utilitzar per millorar els problemes que molt sovint tenim al davant. D’aquesta manera es preten donar eines de treball a totes aquelles persones que estiguen interessades en la recerca, ja siga a nivell universitari o en qualsevol àmbit de la seua vida.


Àngel Such Sanz “Serà el preludi del congrés i esperem que anime a les persones amb inquietuds a presentar-hi comunicacions. A les jornades els donarem la metodologia per a realitzar la seua investigació segons cada àrea de recerca: medi ambient, ciències humanes i socials i salut i malaltia”, comenta Àgueda Micó, regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria. “Com a regidora em sent en l’obligació d’impulsar iniciatives com esta, que fomenten la investigació, perquè el camí de les idees ens fa evolucionar com a persones i com a societat”.

La presidenta de l’IEVA, Mª Josep Garcia, destacà que és la primera volta que l’entitat s’ha proposat formar en la investigació, “promovem un premi a un treball d’investigació, i en març farem el 3r congrés a l’Olleria, però fins ara no havíem entrat en la formació d’investigadors. Així que estes jornades de recerca i creativitat serviran de cantera per al congrés, per a donar eines de treball a totes aquelles persones que estiguen interessades en la recerca, ja siga a nivell universitari o en qualsevol àmbit de la seua vida”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada