dijous, 28 d’abril del 2011

Espai del Llibre, núm. 13

Ja podeu descarregar-vos (pdf) el número 13 de 'Espai del Llibre', que editem des de la Xarxa d'Institucions d'Estudis Comarcals de le Comarques Centrals Valencianes.
Aquest número de primavera de 2011 es fa ressò de la importància de la música al País Valencià. Així, Josep Sendra i Piera hi explica els orígens del món musical valencià, i Lluís M. Segrelles i Martínez ressenya un llibre cabdal en aquesta matèria: En clau de festa. Aproximació a l’evolució de la música en el cicle festiu valencià, de Frederic Oriola.
El món musical tradiconal valencià no es limita, a les bandes, sinó que abasta d’altres fenòmens i agrupacions musicals, com ara la dolçaina i el tabalet, el quartet de corda, el violí i l’acordió, les danses... En definitiva, un món ric i inexhaurible. Un patrimoni cultural i artístic que cal preservar i fomentar.

La revista ressenya moltes altres publicacions fetes a les Comarques Centrals Valencianes, presenta les darreres novetats editorials, i conté un reportatge sobre els 25 anys de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta, amb una entrevista a Joan Ivars, primer president de l'IECMA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada