dijous, 19 de maig del 2011

El riu Albaida. Qualitat ambiental de les seues riberes

Dissabte passat, 14 de maig, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), va presentar una nova publicació que afig a la seua llarga tasca editorial. En aquest cas es tracta del llibre “El riu Albaida. Qualitat ambiental de les seues riberes”, un treball que va ser guardonat amb el VI Premi d’Investigació de l’IEVA. Els autors del llibre són M. Pilar Donat Torres, professora de la Universitat Politècnica de Gandia, i Xavier Martínez Fort, enginyer tècnic d’Explotacions Forestals.

L’acte es va realitzar al Centre de Cultura de Caixa Ontiyent, a la capital de la Vall d’Albaida, en un acte conjunt amb la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaia (CEVA), que celebra el seu desé aniversari, i en què va presentar les conclusions del treball realitzat pel químic Juan Bayón i dirigit per Guillem Palau, professor de la Universitat Politècnica de València, sobre la qualitat de l’aigua del riu Clariano al seu pas per Ontinyent.

En el seu parlament, la presidenta de l’IEVA, M. Josep Garcia, va expressar la seua satisfacció per participar en un acte amb una altra entitat que té unes inquietuds compartides, com són la preocupació pel medi ambient i el patrimoni natural, la qual cosa havia desembocat en l’elaboració dels dos treballs que protagonitzaven la jornada.

Amb “El riu Albaida. Qualitat ambiental de les seues riberes”, s’ofereix un estudi detallat de l’estat actual de conservació dels ecosistemes riparis de la conca del riu Albaida. El volum va acompanyat d’un DVD que inclou, entre altres coses, el catàleg fotogràfic de la flora localitzada en els àmbits de ribera i un recorregut fotogràfic per tot el Riu Albaida i els seus afluents.

Per a M. Josep Garcia, aquesta publicació i el treball presentat per la CEVA han de servir perquè “les persones responsables en aquests temes els tinguen en compte de hui endavant i que tots els habitants de la comarca estiguen informats i valoren els seus rius des d’una altra mirada”.


El llibre es pot aconseguir a un preu de 12 euros. Per als socis de l'IEVA és gratuït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada