dimecres, 13 de juliol del 2011

L'IEVA a la fresca

Comboi:

Cada any, l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida celebrem un sopar en què ens trobem sòcies, socis, amics, amigues, acostats, representants en grau divers de la nostra societat... Un sopar de mudar, seriós, on aprofitem per donar el nostre guardó anual 'Fer comarca'. És un acte que ja té solera i que mirem de projectar a tota la Vall.
Tot això està molt bé, i l'hivern que ve el tornarem a fer. Però ara és l'estiu, tot lo món viu, i cal que mirem de viure'l aprofitant els petits plaers que hi ha al nostre abast. És per això que hem pensat de comboiar-vos a una cosa ben senzilla i alegre. I agradable: un sopar al ras. Una conspiració innocent de converses, salutacions i (re)trobades, amb l'aspiració de la vetlada per la vetlada.
I com i on?
A Benigànim.

Però com que el vici és el vici, ja que hi acudirem aprofitarem per donar-vos a conéixer un llibre. No l'hem editat nosaltres, però l'objecte d'estudi de l'obra és un descendent del poble: Pep Gimeno 'Botifarra'. Així, dijous 21 de juliol, a les 20 h, l'autor del llibre Toni Martínez ens el presentarà, i després 'Botifarra' ens cantarà unes quantes cançons del seu llarguíssim repertori. Això serà a l'Espai Jove, i en acabant, a la terrassa d'allà mateix, hi soparem tots els que voldrem: socis, coneguts, veïnat... qui siga que ens vulga acompanyar. Pararem les taules amb beguda, adobat, picaeta, i cadascú es durà de casa el sopar (o el podrà encomanar allà mateix).
Per tal de poder parar les taules amb un mínim d'aproximació a la quantitat d'assistents, agrairem que ens envieu un correu electrònic a ieva@ieva.info per indicar-nos quants en vindreu. El preu per comensal serà de 4 eurets.

---------------------
El llibre:
'La veu de la memòria. Pep Gimeno 'Botifarra'', escrit per Antoni Martínez Revert, fa un repàs biogràfic i vital de la figura actual més important de la cançó valenciana. En l'acte hi participaran tant l'autor i editor, com el propi artista, la trajectòria del qual serveix per deixar constància en aquesta obra de la cultura tradicional de la Costera i de la Vall d'Albaida, des dels anys de la Transició fins a l'actualitat.
El volum té tres parts. La primera va dels inicis de 'Botifarra' fins a l'edició del primer disc, i inclou un repàs del que va ser el grup Sarau i del que va ser i és l'Escola de Danses de Xàtiva, sense oblidar el treball de camp que tant el va enriquir i l'atenció deguda a la indumentària, l'etnografia etc. La segona parla de la projecció del cantaor, el seu ressò mediàtic, les seues actuacions més reeixides, l'èxit de crítica i públic, els premis, etc., i arriba fins a l'actuació d’enguany al Palau de la Música de Barcelona. I la tercera part recull una tipologia dels cants, totes les lletres que ha gravat i la menció i les lletres de totes les col·laboracions que ha realitzat amb altres cantants.
El llibre té un pròleg de l'escriptor Toni Cucarella i va acompanyat d'un disc antològic que té dues coses inèdites, una de Pep Gimeno i una de Lola 'la de la Torre' i que arreplega el bo i millor dels quatre discs que es poden considerar seus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada