dimarts, 17 d’abril de 2012

Segona setmana d’actes commemoratius de la Batalla del Raboser


Iniciem la segona setmana dels actes en commemoració del bicentenari de la Batalla del Raboser amb l’espenta que dóna l’èxit d’assistència i d’implicació aconseguit en les primeres conferències realitzades el cap de setmana passat.

El 12 d’abril vam encetar els actes organitzats des dels ajuntaments dels pobles de l’Ombria del Benicadell i l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida per commemorar la Batalla del Raboser, un enfrontament entre la població de la Vall d’Albaida i les tropes napoleòniques el 27 d’abril de 1812.
Tant la conferència inaugural a càrrec de Raquel Espinosa a Atzeneta d’Albaida, com la inauguració de l’exposició etnogràfica sobre el segle XIX que es pot contemplar a la Sala del Llavador, feren el ple. També les conferències d’Abel Soler a Albaida i la de Daniel Alfonso a Carrícola van congregar un nombre més que important d’assistents.

Aquesta setmana arriben les conferències de Josep Ramon Segarra sobre “Per què es va combatre a la Batalla del Raboser?”, divendres 20 a les 19.30 h al Palau d’Otos; i de Vicent S. Rufino amb el títol “La Batalla del Raboser a Bèlgida”, dissabte 21 al Centre Social de Bèlgida, a la mateixa hora.

L’exposició, que mostra materials de l’època cedits per la col·lecció privada de Marcial Martínez de Canals, per l’Associació Napoleònica Valenciana i pel Comitè d’Agermanent d’Albaida-Ruelle sur Touvre, es pot visitar dissabtes de 16.30 h a 18.30 h, i diumenges d’11.30 h a 12.30 h, al llarg del mes d’abril. També es poden concertar visites contactant amb l’ajuntament d’Atzeneta.

En l’organització de la commemoració hi participen els ajuntaments d’Albaida, Atzeneta, Carricola, Otos, Bèlgida i el Palomar, i l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida. A més, el Centre de Professors (CEFIRE) d’Ontinyent ha inclòs dins la seua programació per als docents el cicle de conferències previstes en els actes commemoratius. 

Programa d'actes complet (pdf)
Galeria fotogràfica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada