dijous, 7 de juny del 2012

'Barcella', 15 anys


Barcella, la revista que uneix els pobles de la Mariola, fa 15 anys.

Aquest dissabte celebra l'aniversari, amb un programa ample i atractiu. En el que anomenen 'Acte institucional' de la celebració, hi participarà el nostre soci Josep Albinyana, també en representació de l'IEVA.

En el darrer número publicat, la revista explica la seua trajectòria i la seua línia editorial:


El fet que Barcella haja buscat la diversitat d’opinió a través dels quasi dos-cents col·laboradors que han omplert les seues pàgines no comporta que haja volgut ser neutral en cap moment. La seua línia editorial sempre ha estat, de manera inequívoca, al costat dels valors democràtics, ecològics o de defensa de la identitat valenciana. Des de les pàgines de la revista no s’ha buscat convéncer ningú sinó afegir més punts de vista sobre temes que només s’havien abordat des de les premisses de la foto fixa i sense possibilitat de rèplica. Des de l’equip de redacció desitjaríem que iniciatives de premsa comarcal, en valencià i arrelades al territori foren molt més habituals del que hi ha hui dia al País Valencià, però la realitat és la que és i els entrebancs que posa l’Administració no són gens menyspreables i fan tornar arrere més d’un projecte. Si la revista s’ha mantingut tant de temps al carrer sense que ningú de l’equip que la fa possible reba cap remuneració pel treball que fa és perquè existeix una voluntat col·lectiva molt forta de supervivència cultural. Sense aquest afany per la resistència seria impossible ajuntar tanta tenacitat en un projecte informatiu d’aquestes característiques.

A banda de totes les consideracions que vulguem fer sobre el fenomen de les publicacions escrites valencianes, el Col·lectiu Serrella creu que hi ha motius més que suficients per a celebrar el quinzé aniversari de la revista. El Col·lectiu vol que el dissabte dia 9 de juny siga un dia de festa ple d’activitats per a compartir amb tots els qui han tingut a veure alguna cosa amb la publicació, per xicoteta que aquesta siga. El Col·lectiu està orgullós de les persones que ho han fet possible a base de constància, fermesa, esforç i dedicació. Va per tots ells.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada