divendres, 7 de setembre de 2012

L'IEVA col·labora en la presentació del disc 'A dos de val'

Enguany es compleixen 70 anys del naixement d'Ovidi Montllor, i 90 del de Joan Fuster. Aquests aniversaris, que durant tot l'any s'estan commemorant amb moltes i diverses celebracions, en tenen una en forma de disc que homenatja tots dos i que recull una jornada que ja els va unir a l'Olleria l'any 1993.

Paco Muñoz ha editat el CD 'A dos de val' que recull l'actuació que Ovidi Montllor va fer a l'Olleria el 1993, on va fer un recital de poemes de Joan Fuster, un any després de la mort de l'escriptor de Sueca. El disc conté les lectures originals de l’acte, musicades per Albert Ortega 'Bertomeu' i amb l’acompanyament dels cantants Hugo Mas, Lluís Miquel, Carles Llinares (Batà), Pau Alabajos, Vicent Torrent, Rafa Xambó, Eva Dénia, Ovidi Twins, Carraixet., Rapsodes, Bajoqueta Rock, Xavi Sarrià, Empar Torres, Dani Miquel, Sva-Ters, Andreu Valor i el propi Paco Muñoz.

L'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida està preparant uns actes en record de la figura personal i intel·lectual de Joan Fuster, per això hem decidit sumar-nos a l'acte que, diumenge 16 de setembre, a les 7 de la vesprada, el col·lectiu l'Olla farà com a  presentació del disc al cinema Goya de l'Olleria, justament al mateix espai en què fa 19 anys hi va haver l'homenatge a Fuster i on es va enregistrar el recital. En l'acte hi participaran Pau Alabajos, Batà, Salvador Bolufer, Dani Miquel, El Diluvi, Rafael Estrada, Aitana Ferrer, Enric Murillo, Hugo Mas, Juli Mira, Paco Muñoz, Ovidi Twins, Albert Ortega, Andreu Valor i Rafa Xambó, presentats i conduïts per Amàlia Garrigós i Francesc Mompó.

El 3 d’abril de 1993, Ovidi Montllor va participar en el darrer dels actes en homenatge a Joan Fuster que el Col·lectiu l’Olla vaM organitzar durant quatre caps de setmana a l’Olleria. Ovidi va fer un recital de poesia de Fuster, en una de les seues darreres aparicions en públic. En aquell acte també hi va ser protagonista Paco Muñoz, qui va interpretar ‘Campanades a Morts’ de Lluís Llach, acompanyat de la banda de música de l’Olleria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada