dimarts, 25 de setembre de 2012

"Sobre Fuster, el país i la política", conferència de Joan F. Mira


La frescor matinera que sol acompanyar-nos aquests darrers dies ens recorda que l'estiu ja es declina només en passat, per recent que siga, i que encarem la que podrím anomenar "tercera edat" de l'any cronològic 2012.

Això no significa, en cap cas, que els darrers mesos de l'any no tinguen vitalitat. Al contrari, l'empenta que duen és forta, i en el nostre cas no és una excepció.

Com no podia ser d'altra manera, el 50 aniversari de la publicació de 'Nosaltres els valencians' havia de meréixer la nostra atenció. El llibre de Joan Fuster que va somoure tota una societat, no només va ser un revulsiu, un escardussó literari. Fou i és, encara, l'espai aquell inicial en què hui molts ens hi reconeixem, ni que siga per discutir-lo: una mena de pròleg implícit en tantes i tantes mampreses que dóna el país.

En parlarem, del llibre i de l'autor. I comencem aquest 5 d'octubre que ve, divendres, amb la participació de Joan Francesc Mira, escriptor, antropòleg i sociòleg, qui a hores d'ara és president d'Acció Cultural del País Valencià.
La seua conferència "Sobre Fuster, el país i la política" servirà, doncs, per a inaugurar el cicle que dedicarem a l'homenot de Sueca, i en què hi prendran part també Vicent Olmos (9 de novembre) i Francesc Pérez Moragon (23 de novembre).

La conferència inicial de Joan Francesc Mira es farà a la sala d'actes de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, a la planta baixa de la seu comarcal, al carrer de Sant Francesc número 8 d'Ontinyent, a les set i mitja de la vesprada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada