dijous, 15 de novembre del 2012

Conferència de Francesc Pérez i Moragon



El cicle de conferències "50 anys de 'Nosaltres els valencians", que des de l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida dediquem a recordar l'efemèride de l'edició del llibre de Joan Fuster, arriba al seu final amb la darrera de les conferències previstes.

Aquella obra de Joan Fuster, amb la mirada de l'intel·lectual de Sueca, incisiva i aguda, va plantejar una manera nova de pensar què, i per què, érem els valencians. D'això, que ha marcat indiscutiblement tots aquests cinquanta anys que fa que el llibre es va publicar, hem propoposat parlar-ne i fer que ens en parlen. De què ha significat aquest llibre per a la societat valenciana. Com ha canviat en aquests cinquanta anys? I, sobretot, quin futur tenim, encara, com a poble?

En aquesta ocasió rebrem la visita, i la conversa, de l'escriptor i editor Francesc Pérez i Moragon, membre de la Càtedra Fuster. Va ser director de redacció de la Gran Enciclopedia de la Región Valenciana; secretari de redacció de la revista l’Espill, director del setmanari El Temps i director tècnic de política lingüística de la Universitat Jaume I. A hores d'ara és editor de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, a la Universitat de València, secretari de redacció de la revista internacional de filologia Caplletra i membre del consell de redacció de les revistes L’Espill i Laberints.
És autor dels llibres Publicacions valencianes (1939-1974) (1974), L’Acadèmia de Cultura Valenciana: història d’una aberració (1982), Les Normes de Castelló (1882) i també d’estudis sobre la figura i l’obra de Joan Fuster, entre ells, Joan Fuster, el contemporani capital (1994). També ha publicat Himnes i paraules. Misèries de la Transició valenciana.
La conferència, "'Nosaltres els valencians' en el seu temps", serà divendres 23 de novembre a la Sala d'actes de l'Espai Jove de Benigànim (carrer de  la Solana, 1) a les 19.30 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada