dimecres, 26 de desembre del 2012

Festa de Benvinguda a l'Home dels Nassos



Foc i fum d’altar, botifarres a l’olla

El refrany tanca el nostre calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia de 2012. Ja hem arribat al final del cicle anual, però encara ens queden algunes cosetes per fer.

Aquest divendres 28 de desembre, el jurat decidirà quin dels projectes presentats al IX Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida se l’enduu, cosa que farem saber oportunament.

Però a més, tenim una iniciativa per a dilluns 31 de desembre, el dia de l’home dels Nassos. I és precisament això: juntament amb la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent i el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida-ACPV, hem preparat una Festa de Benvinguda per a l’arribada de l’Home dels Nassos a la capital de la comarca.

Aquest personatge és famós per una característica que el fa peculiar: té tants nassos com dies li queden a l’any, i a més, només se’l pot veure el darrer dia de l’any. Hem trobat interessant de participar en aquesta festa per tal de mantindre i projectar la tradició de transmissió oral, i garantir-ne així la continuïtat en l’imaginari col·lectiu d’Ontinyent.
 
Ja ho sabeu: dilluns 31 de gener a les 12.00 h, tot lo món a la plaça de Sant Domingo d’Ontinyent a esperar l’arribada de l’Home dels Nassos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada