dimarts, 26 de març de 2013

El futur d'Europa, que és el nostreEuropa… El somni d’una unió europea que permeta el desenvolupament dels pobles i la pau sobre l’anomenat vell continent és, a hores d’ara, víctima de la magnitud d’una crisi económica i social que en posa en dubte els beneficis.


L’estructura política europea, comunitàriament feble, pateix el setge d’un món financer que està sacsejant un projecte encara incomplet i amb dificultats per a trobar el consens i la cooperación neecessaris per a afrontar-lo. Però això no ha de fer desistir del projecte europeu, perquè és, justament, l’única eixida a la crisi.

Aquesta és l’opinió del professor Josep M. Jordan Galduf, autor del llibre Europa. El somni i la realitat, en què reflexiona sobre la crisi econòmica i els principals reptes de la Unió Europea i aborda qüestions com ara Europa i la pobresa, la recuperació de l’economia, el model productiu alemany i l’atur, entre molts altres.

A l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida hem considerat que la seua és una veu important, i per això l’hem convidat a participar dels nostres Espai d’Opinió per a parlar-nos del llibre i de la seua perspectiva optimista.


Josep M. Jordan Galduf és Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de València, Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de València i Màster en Estudis Europeus por la Universitat de Reading (Regne Unit). És autor de  molts articles i llibres, com ara Entre global i local (PUV, 2006), Economía de la Unión Europea (Cívitas, 2008), Del nord i del sud: diari d’un professor d’economia (PUV, 2011) i Europa: el somni i la realitat, Editorial Saó, 2013.


La presentació i conducció de l’acte anirà a càrrec de Juan Puchades, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.


Divendres 5 d’abril, a la sala d’actes de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida (C/ Sant Francesc, 8 – Ontinyent), a les 19.30 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada