dimarts, 7 de maig del 2013

La Guerra Civil a la Vall d'Albaida · Cicle de conferències

La Guerra Civil a la Vall d'Albaida





Dissabte 11 maig:

11.30 h “De súbdites a ciutadanes: l'accés a la modernitat de les dones en la II República (la Vall d'Albaida 1931-1939)”. L’elevació del paper públic de les dones i el seu important paper a la reraguarda.
- Conferència de M. del Carmen Agulló Díaz, professora titular del Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació de la Universitat de València. 

Museu de Titelles d'Albaida

A continuació, visita guiada a la cova del Vall



Divendres 24 maig:

20.00 h “La Guerra Civil al País Valencià i la Vall d’Albaida”. Una síntesi de les noves contribucions del conflicte bèl·lic a les terres valencianes i a la nostra comarca, un espai geogràfic clau per al govern republicà.

- Conferència d'Antonio Calzado, professor associat del Departament d'Història Contemporània de la Universitat de Valencia.

Sala d'actes de l'Aula Jove de Benigànim

Després de la conferència, tindrem un sopar amb receptes culinàrires de l'època.

Col·labora Col·lectiu cultural el Ganxo



Divendres 7 juny:

20.00 h “L'Hospital Militar Internacional d’Ontinyent i la sanitat en guerra”. L’experiència de solidaritat europea d’aquest Hospital i les actuacions en matèria de sanitat militar.

- Conferència de Joan Josep Torró i Martinez, professor associat del Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació de la Universitat de València.

Sala Joan de Joanes de Bocairent



Dissabte 15 juny:

20.00 h “La identitat valenciana i el valencianisme polític durant la Guerra Civil”. La pervivència de la identitat valenciana en els discursos polítics i l’evolució del valencianisme polític.

- Conferència de Ferran Archillés, professor ajudant, doctor del Departament d'Història Contemporània de la Universitat de València.

- Presentació de "La causa general de Llutxent" de M. Jesús Pérez Espí, monogràfic núm. 10 de la col·lecció "El cau de la rabosa", publicat pel Col·lectiu el Surar.

Saló d’actes de l’Ajuntament de Llutxent

A continuació, visita guiada a llocs esmentats en el monogràfic i espais emblemàtics de la localitat i sopar.

Col·labora el Col·lectiu el Surar



Dissabte 29 juny:

11.30 h “Les cendres de la revolució: els arxius i les biblioteques de la Vall d’Albaida i la Guerra Civil”. Una nova visió sobre les masses documentals destruïdes, però també de les conservades, durant la Guerra Civil.

- Conferència de Vicent Terol i Reig, doctor en Història per la Universitat de València; director de l’Arxiu Municipal d’Ontinyent i dAlba - Revista d’estudis Comarcals de la Vall d’Albaida.

Auditori muncipal de la Pobla del Duc

A continuació, visita guiada als refugis de la Guerra Civil



Divendres 5 juliol:

20.00 h “El patrimoni material de la Guerra Civil a la Vall d’Albaida. Recurs turístic i cultural”. Presentació de l’arqueologia bèl·lica a la comarca i la seua integració en circuits de turisme cultural, ambiental i etnològic.

- Conferència d'Agustí Ribera i Gomes, responsable del Servei Arqueològic d’Ontinyent i director del MAOVA.

MAOVA d'Ontinyent






Les activitats són d'accés lliure i gratuït
Per als sopars, caldrà inscriure's a través del correu ieva@ieva.info.
Les informacions amb més detalls les podreu
anar seguint en aquest blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada