dimarts, 20 de maig del 2014

Exposició “La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la Vall d’Albaida”



La Universitat de València i el Campus d’Ontinyent presenten en col·laboració amb l’Institud d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) una exposició itinerant sobre els principals aspectes que configuren els trets característics de la comarca de la Vall d’Albaida.


L’exposició mostra diferents aspectes de la Vall d’Albaida com són els trets geogràfics (orografia, sòls, hidrografia, pluviometria, demografia, regadius tradicionals), històrics (poblament prehistòric, història del segle XX), filològics (onomàstica), artístics (arquitectura senyorial, art urbà, representació fotogràfica), econòmics (indústria, ferrocarril Xàtiva- Alcoi), ecològics (aus, flora, senderisme) i, sobretot, socials (comunicació audiovisual, relació de la Universitat de València amb el territori, esports tradicionals, mestres i escoles, associacionisme i festes).

Aquest treball ha estat realitzat per l'IEVA i pel vice-rectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, que han elaborat un total de dotze panells on s'exposa tota la informació.

L'exposició s'inaugurarà divendres 23 de maig a les 19.30 h, al Museu Internacional de Titelles d'Albaida. Comptarem amb la presència del president de l'IEVA, Josep Calatayud, el vice-rector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i l'alcalde d'Albaida, Josep A. Albert.

Posteriorment, la mostra visitarà més municipis de la comarca. A partir de l'11 de juny podrà contemplar-se al Museu Arqueològic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida (MAOVA), situat al número 2 del carrer del Regall d'Ontinyent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada