dimecres, 30 d’abril del 2014

Deu Premis d’Investigació i dívuit anys de tradició




Els premis d’investigació que promou l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida són degans a la comarca. Amb divuit anys de tradició, s’hi han tractat aspectes molt diversos de la zona com la història, economia, medi ambient i esports. “Els treballs no sols han de ser d’interès per al món acadèmic. Més aïnes busquem que contemplen temes d’interès general per als veïns i veïnes de la Vall” com va assenyalar el president de l’IEVA Josep Calatayud en la roda de premsa de presentació dels premis, dimarts 29 d’abril de 2014.

El president de l’IEVA va explicar a la premsa les particularitats dels premis ressaltant que són una beca d’investigació i per tant es premia un projecte en procés d’elaboració, i no un treball acabat. Eixa és la raó de la seua convocatòria biennal, ja que el projecte s’ha de desenvolupar i finalitzar en dos anys. Una de les novetats d’aquesta desena edició està en l’entrega fraccionada dels 3.000 euros del premi. Continua donant-se els 1.000 euros quan es fa públic el premi, per a començar a treballar, i la resta es lliurarà a la finalització i entrega del treball acabat. segons les bases.

La vicepresidenta de l’IEVA, Maria Josep Garcia, va fer una relació de tots els premis concedits fins ara. Des del primer any, en 1996, on es va concedir un premi ex-aequo a Vicent Terol pel treball “La germania a la Vall d’Albaida” i a Fernando Sendra al treball “Els molins d’aigua de la Vall d’Albaida: un patrimoni tecnològic i cultural quasi desaparegut”, fins al darrer projecte de 2012 on va ser premiat Carlos Fuster pel projecte “Riuraus i sequers a la Vall d’Albaida”.

Les bases del concurs es podran trobar a l’oficina central de Caixa Ontinyent i al seu Centre de Cultura, als ajuntaments de la comarca, a la universitat d’Ontinyent, a les oficines de l’IEVA de l’edifici de la Mancomunitat. En format digital poden consultar-se en aquest enllaç.

(Nota de premsa)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada