dijous, 15 d’octubre del 2009

VIII Fira de les Cultures i V Jornades Interculturals "Camins cap a la interculturalitat"


L'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida presenta junt amb l’Ajuntament de Bocairent i el CEFIRE d’Ontinyent el programa de la VIII Fira de les Cultures i de les V Jornades “Camins cap a la Interculturalitat”.


Cada any va consolidant-se més aquesta Fira, la qual organitzem amb l’objectiu principal de treballar el tema de la diversitat com a font d’enriquiment personal i col·lectiu. La Fira pretén donar a conéixer a tota la comarca la diversitat cultural que representa el conjunt de totes les persones nouvingudes, així com donar-les a elles una oportunitat de conéixer la nostra cultura i identitat vallalbaidina.


Enguany unim els esforços d’una institució cultural com és l’IEVA, amb els de l’Ajuntament de Bocairent i amb els d’una institució educativa (el CEFIRE), el qual acull l’educació de base: els docents de la nostra comarca.


Els actes són d’allò més diversos: des de la conferència inaugural sobre la mediació intercultural en l’àmbit educatiu, passant per exposicions, tallers i visites, fins a demostracions i degustacions gastronòmiques. Els participants també provenen de països molt diferents: Anglaterra, Equador, Perú, Brasil i contem també amb els Amics del poble sahrauí i l’ONG Escoles Solidaries.

Esperem que gaudiu amb nosaltres.






V JORNADES INTERCULTURALS “CAMINS CAP A LA INTERCULTURALITAT”

Divendres 16 d’octubre
17:30 – 18:45 Conferència: “La mediació intercultural en l’àmbit educatiu: una aposta per una ciutadania intercultural”
Awatef Ketiti, Doctora i investigadora de la Universitat de València.
18:45 – 19:00 Descans
19:00 – 20:00 Exposició: “No tan diferents”
Xavier Mompó, Mestre

Dissabte 17 d’Octubre
09:30 – 11:30 Taller: “Treballen el racisme, la discriminació i la xenofòbia”
Carlos Caurín, Doctor en Ciències Biològiques i Noelia Marco, Mestra - IES Ribarroja
11:30 – 12:00 Descans
12:00 – 14:00 Visita guiada a les “Covetes dels moros de BOCAIRENT” com a una proposta pedagògica a les escoles de la comarca.
Josep Pascual Beneyto, Professor IES l’Estació d’Ontinyent

Els assistents podran obtenir si ho desitgen una Certificació del CEFIRE per als funcionaris docents de la Generalitat Valenciana
La inscripció es pot realitzar directament a la web:
http://intercentres.edu.gva.es/cefire/46401530/
Codi Jornades: 09ON12IN038



16,00h. Inauguració de la VII Fira de les Cultures a Bocairent a l’Ajuntament de Bocairent amb les autoritats, organitzadors i representants del països participants

16.00 – 21,30h.

Presentació i recorregut de les autoritats, organitzadors i representants per totes les parades dels col·lectius dels països participants en la Fira de les Cultures, amb degustació de la gastronomia típica dels països i altres mostres de la seua cultura.


18h: Al Maset dels Estudiants projecció fotografica dels paissos participants amb música autòctona.

DIUMENGE 18 d’octubre

10.00 – 14,00h.

Segona jornada de la mostra de la gastronomia i altres manifestacions culturals dels països representats en la Fira de les Cultures, amb degustació dels productes elaborats.

11,30h Exhibició de Capoeira “Grup Furia de Zumbi”.Mestre Quincas.

COL·LECTIUS DELS PAÏSOS PARTICIPANTS:

· ANGLATERRA
· BRASIL
· EQUADOR
· PERÚ
· AMICS DEL POBLE SAHRAUÍ
· ESPANYA
· ONG ESCOLES SOLIDARIES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada