dilluns, 8 de febrer del 2010

L’IEVA tanca el 2009 i inicia el 2010 amb l’organització del III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida.


L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida va reunir el passat dissabte 30 de gener, com és habitual als seus socis en l’Assemblea General.

A l’assemblea el secretari de l’IEVA Josep Penades, va llegir l’acta anterior aprovant-se per unanimitat. També la tresorera, Rosa Molina, va donar comptes de la situació financera de l’ institut, destacant el seu superàvit, decidit per a preparar a esta institució en les despeses especials que sorgiran enguany en el III Congrés.

Per la seua part, la presidenta Maria Josep Garcia, va explicar la memòria de les activitats realitzades al llarg de l’any. Els assistents va veure una mostra gràfica de les imatges, on es va destacar les activitats realitzades al voltant de la fita històrica dels 400 anys de l’expulsió dels Moriscos. Per a commemorar esta data s’han realitzat un cicle de conferències coordinades per l’ historiador Abel Soler. També es van realitzar dos eixides, una a veure el pobles de Moriscos a la Vall d’Alcalà, amb Sergi Gómez i Casimir Romero, i al Museu d’Elx, per veure una exposició monogràfica sobre el tema. També es va realitzar el sopar dels socis, amb receptes morisques publicades al Calendari del 2009. Calendari dedicat, com no, als Moriscos i en la seua vessant festera a totes les festes de Moros i Cristians dels pobles de la comarca. Destacant que el calendari es va esgotar a principis d’any.

Entre altres activitats que es van recollir a la memòria, les més importants varen ser les relacionades amb la presentació del III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, que es celebrarà a l’Olleria del 12 al 14 de març. Durant tot l’any les activitats organitzades anaven anunciant el que serà el plat fort d’esta institució al mes de març d’enguany.

Cal destacar la taula redona que es va realitzar en la presentació del III Congrés on el tema que es va tractar va ser “el concepte de la Vall d’Albaida, el seu passat, present i futur”.

La presidenta va destacar també, el premi Benicadell, rebut enguany per l’IEVA, que es suma també a l’atorgat fa uns anys, el Premi Joan B. Basset.
Abans de finalitzar l’assemblea, es va explicar el projecte de l’IEVA per al 2010, un projecte que pretén ser realista i ajustat al temps que vivim, però sense perdre la importància d’organitzar activitats culturals per a la comarca i en col•laboració amb altres entitats.

Tot el primer semestre del 2010 anirà dedicat al voltant del III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, es realitzarà el sopar dels socis el divendres 12 de març a l’IES Vermellar de l’Olleria, on es lliurarà el Premi “Fer comarca” que atorga cada any a la persona, col·lectiu o entitat que treballa per vertebrar la comarca.

Per últim també es va destacar l’actualització de la plana web de l’entitat, www.ieva.info la creació d’un blog interactiu http://ievablog.blogspot.com i d’un espai al faceboock, que permetrà a tots els socis estar ben informats de totes les activitats que organitza l’IEVA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada