dilluns, 8 de febrer del 2010

Organització del III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida. Segona circular.


1. Ajornament del termini d’inscripcions i de presentació de resums de comunicacions fins al 15 de febrer.

Cal fer una inscripció per cada persona assistent. Les persones interessades cal que s’inscriguen omplint la butlleta que es troba al web de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (www.ieva.info) fins al 15 de febrer de 2010, ajornament acordat a petició de diversos sol·licitants. La inscripció serà vàlida quan es realitze el pagament corresponent al compte de l’INSTITUT D’ESTUDIS DE LA VALL D’ALBAIDA en CaixaOntinyent: C/c 2045 6101 98 3000245523.

2. Presentació de Comunicacions.

Les persones que de forma individual o col·lectiva i les associacions que vulguen presentar una comunicació, hauran de lliurar-ne un resum en format de paper (DIN A 4, màxim un full) i electrònic, d’un màxim de 3.000 caràcters (Times New Roman, mida 12, interliniat senzill), abans del 15 de febrer de 2010.
Els comunicants es comprometen a lliurar a la Comissió Organitzadora el text complet en un màxim de 20 fulls (fotos incloses) de 3.000 caràcters per full (Times New Roman, mida 12, interliniat senzill.), el mateix dia de l’exposició i abans de realitzar-la, en un CD, o haver-la enviada per internet a: ieva@ieva.info.

3. Certificacions i crèdits.

El CEFIRE d’Ontinyent emetrà una certificació per a les persones docents que la sol·liciten, equivalent a un curs de formació de 20 hores.
LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA-ESTUDI GENERAL també emetrà els crèdits corresponents a qui els sol·licite i complisca els requisits que la Universitat estableix. A tal efecte serà necessari haver assistit al 70% de les sessions.

4. Quotes d’inscripció.

Socis de l’IEVA, estudiants i aturats (que n’acrediten la situació): 30 €. Públic en general: 40 €. Els congressistes que presenten comunicació pagaran una quota única de 10 € per persona assistent. (La quota d’inscripció inclou el dinar del dissabte 13 de març de 2010 .
S’ha de realitzar l’ingrés fins al 15 de febrer de 2010 al compte indicat abans.

5. Sessions d’estudi i activitats complementàries del Congrés.
Les sessions centrals del congrés i les activitats complementàries es realitzaran majoritàriament a l’Institut d’Educació Secundària “El Vermellar” de l’Olleria els dies 12, 13 i 14 de març, matí i vesprada.

HORARI: El divendres 12 de març a les 16.30 h començarà la recepció de congressistes i tot seguit a les 16.45 h tindrà lloc l‘acte d’obertura oficial del Congrés amb les autoritats convidades. A continuació es farà la Ponència inaugural a càrrec de Vicent Sanchis i Vicent Partal, periodistes.

La resta d’activitats i els horaris corresponents es faran saber als congressistes pel correu electrònic, si l’han fet saber en la inscripció, i també per la premsa escrita i audiovisual. També es lliurarà per correu escrit als que ho sol·liciten.

Entre altres activitats estan previstes les següents ponències i taules redones, amb els ponents i participants que s’indiquen a continuació:

- “Dinamització de l’economia de la Vall d’Albaida”. Emilio Golf, Prof. Univ. Politècnica d’Alcoi.
- “La situació econòmica actual a la Vall d’Albaida”.Taula Redona amb Rafael Pla Micó President de COEVAL, Paco Molina, Secretari General de CCOO, el Secretari general d’UGT, Vicent Mauri Genovés
d’Intersindical Valenciana, Miquel Oltra de la Unió de Llauradors i Ramaders, representant de Caixa Ontinyent i representant d’AITEX.
- “Nou Paradigma de l’Educació”. Vicent Gràcia i Liliana Carbó.
- “La importància de la química”. Guillermo Saez.
- “La llengua literària d’Enric Valor”. Josep Daniel Climent.
- “L’ètica de la Biologia”. Imma Molina.
- “La figura del músic Eduardo Torres”. Ramón Garcia i Juan C. Sempere.
- “Personatges mitològics de la Vall d’Albaida”. Francesc Mompó.
- “Present i Futur dels Instituts d’Estudis”. Antoni Carrió.
- “La geografia de les nostres comarques”. Josep Boira.
- “Aspectes sociològics de la Festa de Moros i Cristians”. Taula redona amb Albert Alcaraz, Josep Villarrubia, Vicent Calatayud i Fermín Ferrero.
- “Espais d’intervenció sobre el Patrimoni: El futur dels centres històrics”. Taula redona amb J. Despiau, Herbic Wolfsgruber i Enrique Herrero.
- “De la república a la recuperació democràtica”. Taula Redona amb Josep Gandia Calabuig, Carme Agulló, Joan Torró, Antonio Calzado, Eduard Frasquet, Guillem Llin i Rafael Valls.
- Ponència de Cloenda de les sessions d’estudi el diumenge a les 12,30 h a càrrec del sociòleg José Vidal Beneyto.


Entre altres activitats complementàries que s’estan organitzant:

- Ruta artística i visita a la Casa Santonja.
- Sopar de germanor el divendres a la nit per als congressistes, socis de l’IEVA i altres assistents al pavelló d’esports de l’IES “El Vermellar” amb l’animació de l’actriu Mariua.
- Dinar del dissabte al Pavelló d’esports de l’IES “El Vermellar”.
- Ruta gastronòmica “De picadeta” per diferents bars concertats de l’Olleria.
- A la nit del dissabte actuació del grup de teatre de titelles BAMBALINA amb el seu muntatge ”CARMEN” al Cinema Goya.
- Diumenge de vesprada, concert de PEP BOTIFARRA al Cinema Goya.

6. Activitats posteriors a les sessions centrals del Congrés.
Passades les sessions d’estudi de la segona setmana de març estan programades les següents activitats:
El dia 17 d’abril, conferència sobre el Diccionari de Josep Pla, a càrrec de Josep Martínez, de la Universitat d’Alacant.
En dies a concretar, hi haurà la presentació del documental “Sant Francesc de Borja” realitzat per Gandia TV, presentat per Jesús Alonso, Director de l’Arxiu Municipal de Gandia; la projecció del documental “Moriscos. Els valencians oblidats” realitzat per Infotv; i i la presentació del llibre “La Senda de l’exili” a càrrec del seu autor.

7. Cloenda del III Congrés.
El dia 29 de maig a les 20 hores i a la nova Casa de Cultura de Caixa d’Ontinyent del carrer Gomis es procedirà a presentar les Actes de les sessions centrals del Congrés i es clourà oficialment.


__________________________________________________________________

Totes les informacions sobre el Congrés es podran seguir a la web de l’IEVA www.ieva.info i del blog http://ievablog.blogspot.com
Per a mantenir qualsevol correspondència relacionada amb el Congrés: congres@ieva.info.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada