dimarts, 25 d’octubre del 2011

Presentació del Calendari de Festes,Tradicions i Gastronomia de l’IEVA – 2012


La presentació del Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia de la Vall d’Albaida s’ha convertit ja en una cita obligada que cada tardor marca a la nostra comarca el preludi de l’any que tenim a les portes. Per dotzena vegada aquesta publicació senzilla, completa i, sobretot, útil i pràctica, vol apropar als valldalbaidins i també als pobles veïns allò que vindrà amb el nou cicle anual, fent alhora referència i homenatge a les grans efemèrides del passat que han contribuït a forjar el nostre present.

L’any 2012, el calendari que edita l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, està dedicat a la relació que existeix entre la festa i el foc des de les distintes perspectives festives que omplin de color i de significat els municipis de la Vall. A més, des del punt de vista històric, commemora el II centenari de la Guerra del Francés, atés que en 1812 les tropes napoleòniques envaïren aquestes terres i els nostres avantpassats lluitaren en forma de guerrilles contra els francesos. Per recordar els fets, Ferran Goberna ha redactat un interessant estudi. També hem volgut que per aquest motiu històric les receptes que apereixen enguany al calendari foren d’origen francés.

La complexa realització del Calendari ha estat coordinada per Ximo Urenya, Joan Sancarlos, Daniel Alfonso i Maria Josep Garcia. El fotògraf i dissenyador Xavier Mollà ha estat l’artífex de la portada, així com l’encarregat de maquetar i dissenyar tot el seu contingut. També són autors dels textos Vicenta Alonso, Tomàs Bordera, Jovi Vidal, Joan Olivares, Tere Aparici, Ramon Haro i Antonio Calzado. Pel que fa a les fotografies, són els seus autors Pere Altabert, Vicent Garcia Juan, Jorja Mollà, Mati Montoro, Conxa Ferri, Pepe Gandia, Ismael Ferrero, Col·lectiu l’Olla de l’Olleria, Maria Jesús Pérez, Abel Soler, Xavier Mollà, Grup de Danses de la Pobla del Duc, Manuel Vidal, Ana Benavent i Rosana Soler. La vessant gastronòmica és obra de Casimir Romero i les fotografies de les receptes pertanyen a Bernard Pozzo.

Entre molts altres amics que ens han proporcionat inestimables ànims i informacions destaquem Carme Doménech, Josep Talens i Amparo Ayape. Finalment el Calendari s’ha imprés a les màquines de Bormac.

La primera de les presentacions del Calendari tindrà lloc divendres 28 d’octubre a la sala d’actes de l’Ajuntament d’Atzeneta d’Albaida, a les 20 hores, i hi participaran bona part dels autors de l’edició de 2012. Posteriorment hi haurà altres presentacions al llarg de la nostra geografia comarcal.

El calendari estarà a disposició de tots els socis i de les persones interessades durant els actes de presentació, així com en l’estand que tindrà l’IEVA en la Fira Gastronòmica d’Ontinyent i també serà posat a la venda en diverses llibreries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada