dimarts, 8 de novembre del 2011

L'IEVA, present un any més a la Fira Gastronòmica de la Vall d'Albaida

Divendres 11 de novembre s’inaugura la Fira Gastronòmica de la Vall d’Albaida, que estarà situada a la plaça de Sant Domingo d’Ontinyent. Com ja és habitual, la nostra entitat hi serà present amb un espai propi on donarem a conéixer les nostres publicacions i treballs, especialment els de 2011.

De l’11 al 13 de novembre, doncs, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida serà present i actiu a la Fira Gastronòmica comarcal, la cita anual que ens serveix per acostar al gran públic la publicació periòdica amb què tanquem l’any i encetem el següent: el Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia de la Vall d’Albaida, un treball senzill, complet i, sobretot, útil i pràctic.

El de 2012 està dedicat a la relació que existeix entre la festa i el foc des de les distintes perspectives festives que omplin de color i de significat els municipis de la Vall. Des del punt de vista històric, commemora el II centenari de la Guerra del Francés, atés que en 1812 les tropes napoleòniques envaïren aquestes terres i els nostres avantpassats lluitaren en forma de guerrilles contra els francesos.

El Calendari ja s’ha presentat de manera oficial a Atzeneta d’Albaida, població que es va triar per haver estat escenari d’una batalla en aquella guerra de què s’hi tracta. Justament en aquell acte hi van ser presents un grup de francesos, procedents de Ruelle sur Touvre, poble agermanat amb Albaida. Després de la presentació feta a l’Olleria, la setmana passada, en vindran més: Agullent, Bèlgida, Benigànim, Montitxelvo, Otos...

El calendari estarà a disposició de tots els socis i de les persones interessades durant en l’espai de l’IEVA a la Fira Gastronòmica, i també serà a la venda en diverses llibreries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada