dimarts, 16 de juliol del 2013

L'IEVA rep el Premi 'Roure Valencià' 2013 de Compromís per Ontinyent

Des de 1996, el Bloc Nacionalista Valencià d’Ontinyent lliura anualment el 'Roure valencià', un guardó amb què reconeix el treball que persones i entitats dediquen a la societat local i comarcal.

Divendres passat, l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida va rebre el premi corresponent a 2013, en un acte
públic a què acudiren prop de 100 persones, i en el qual es destacà el caràcter integrador i de promoció de la cultura que fa la nostra entitat.

En nom de l'IEVA, la presidenta M. Josep Garcia va agrair aquest reconeixement, que des de l'any passat s'atorga en nom de Compromís, pel que significa de valoració i de recàrrega de forces per a continuar i millorar el treball.









El primer que vaig sentir quan ens van anunciar el premi Roure, va ser molta alegria.

Suposa una bona palmadeta a l’esquena a tots el socis i sòcies de l’IEVA i sobre tot una bona palmadeta a tota la gent que va tenir la iniciativa de crear esta entitat comarcal que vol vertebrar i potenciar la cultura de i a la vall d’Albaida, mitjançant les activitats que organitzem des dels diferents àmbits.

Està molt bé que, de tant en tant, et reconeguem la tasca que fas, i tot el que es fa a l’IEVA depèn de les persones.

Sobretot, de tots els socis i sòcies que donen suport a l’entitat i participen en les propostes, I, com no, de les persones que han format part de les juntes directives en estos anys, i que han fet de la nostra associació una institució representativa, reconeguda i valorada, com ens acabeu de demostrar.

Sense oblidar el suport institucional dels nostres patrons: Caixa Ontinyent, Mancomunitat de Municipis de la Val d'Albaida, i Ajuntament d'Ontinyent.

Este premi Roure ens anima a continuar en una triple funció com tenen els arbres: productiva, ambiental i cultural.

Ens ajuda, si més no, a consolidar els vincles de vertebració de la comarca, a viure i reviure les tradicions, a compartir-les, a perdurar-les i a fer-nos més conscients de la nostra identitat i dels nostres potencials, a crear espais de debat i reflexió. En poques paraules: a fer comarca.

La nostra immensa gratitud a Compromís per Ontinyent  per haver-nos donat aquest premi, amb una llarga tradició a la nostra comarca, i que ja tenen entitats i personalitats ben diverses i importants.

Ens alegra formar part d’este grup de gent i d’entitats del Roure.

Pensem que Compromis va tindre molt bona idea en decidir que el guardó fóra un roure, com a símbol per a incentivar i fomentar la cultura, ja que en moltes civilizacions l’arbre és un referent cultural, i més este que simbolitza la força, la vida.

L’arbre significa la saviesa, les arrels a les tradicions, el creixement continu, el cicle de la vida en cada estació, l’estar sempre latent a l’hivern, l’estar a la primavera renaixent, i a l’estiu madurant per a  donar fruits i finalment a la tardor remoure i mostrar soltant el que ha anat creixent al llarg…. tot un cicle biològic... un cicle vital, quasi com un cicle cultural.

A més, el roure té un significat molt especial per al nostre país, el País Valencià.

I a nosaltres ens estimularà a continuar treballant, a continuar defensant els nostres valors i a estudiar, divulgar la nostra llengua, la nostra literatura, la memòria histórica i tantes coses més. Totes les que vosaltres voldreu.

I per finalitzar les meues paraules, voldria dedicar-vos aquesta estrofa de la poesia de Miquel Martí i Pol que Lluís Llach va musicar.



Dóna'm la mà”

Dóna'm la mà,

dóna'm la veu

i proclamem que

tot està per fer,

tot és possible avui,

fem sentir arreu

com s'exalta el vell desig d'un món millor.



Moltes gràcies!!


(el vostre premi el compartirem amb tota la comarca ja que plantarem el roure en un lloc emblemàtic de la comarca, com un granet de sorra per a millorar les nostres serres castigades pels incendis)

 --------------------------------
 A la premsa:

L'IEVA rebrà el 'Roure valencià' de Compromís VilaWeb Ontinyent 10/07/13

L’IEVA rebrà hui el premi Roure Valencià 2013 que lliura Compromís per Ontinyent Comarcalia.info 12/07/13

 El Roure Valencià 2013 s'otorga a l'Institut d’estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) La Veu del País Valencià 13/07/13

Al voltant de 100 persones acompanyen Compromís al sopar del Roure Valencià 2013 atorgat a l'IEVA  El periodic.com 15/07/13 

COMPROMÍS PER ONTINYENT ENTREGA EL “ROURE VALENCIÀ 2013” AL INSTITUT D’ESTUDIS DE LA VALL D’ALBAIDA  Ràdio Ontinyent 15/07/13

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada