dimecres, 24 de juny del 2009

Presentació del llibre “Rondalla de Rondalles de Lluis Galiana, vist per Jordi Raül Verdú”

El Conservatori de Professional de Música d’Ontinyent, va acollir la presentació del llibre “Rondalla de Rondalles de Lluis Galiana, vist per Jordi Raül Verdú” de l’Editoria Marfil, que va organitzar l’àrea de llengua i literatura de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA).

La presentació va anar acompanyada d’una xicoteta audició a càrrec del pianista Joanjo Albinyana i de l’estrena d’una cançó del cantautor Jesus Barranco, membre del grup El Desert de la Paraula.

A continuació Pep Alfonso i Paco Company van llegir i dramatitzar, un fragment de la rondalla que es presentava. I finalment es va presentar el llibre, en primer lloc Josep Sanchis, va explicar qui era el Frare Lluis Galiana, que va escriure la millor prosa del segle XVIII i de la seua obra editada en 1768. També va explicar l’estudi lingüístic de l’obra. A continuació, l’ autor del llibre “Rondalla de Rondalles de Lluis Galiana vist per Jordi Raül Verdú”, va realitzar una presentació interactiva feta per refranys i dites, encoratjant al públic assistent a finalitzar els mateixos i a utilitzar-los amb més assiduïtat en la parla quotidiana. Va explicar, també, que s’ha fet una adaptació de l’obra de Galiana, llegible i comprensible per a que tot hom tinguera accés a l’obra, i així poguera ser més coneguda i apreciada. I així vetllar per la tradició refranyera d’aquesta comarca. En finalitzar es va realitzar un interessant col•loqui entre el públic assistent sobre Galiana, un home espontani en la seua escriptura, també es va fer una crida d’atenció sobre la pobresa del llenguatge de les noves generacions, fent una crida als escriptors per a que utilitzen més les locucions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada