dilluns, 10 d’agost del 2009

Davant la mort de Vicent Lluís Montés Penadés

Maria Josep Garcia Martí
Presidenta de l’IEVA



L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida vol manifestar el seu condol per la mort del seu soci Vicent Lluís Montés Penadés, important jurista, catedràtic de la Universitat de València i Magistrat del Tribunal Suprem i persona molt important de la nostra comarca.
Vicent Montés ha estat capdavanter en el procés recent de vertebració de la Vall d’Albaida. No debades va ser fundador ara fa 45 anys de la Revista Escala, en la qual va realitzar un estudi exhaustiu de les característiques socioeconòmiques de la comarca i va reivindicar la necessitat d’una acció col·lectiva que reividicara la seua unitat i es potenciara el seu estudi, la seua cultura i llengua. Ha estat per tant un precursor indiscutible de tot el moviment de reivindicació de la comarca com a entitat social, cultural i econòmica. El seu mestratge ha estat fonament de creació de moltes institucions comarcals públiques i privades, en esdevenir-se les llibertats democràtiques. La creació del mateix Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida li deu molt als seus esforços mobilitzadors de les consciències ciutadanes en pro del progrés de la comarca.


És per tot això que l’IEVA va triar precisament la persona de Vicent Lluís Montés perquè encapçalara el llistat de persones que havien de servir en una Taula Redona per presentar el III Congrés d’Estudis dela Vall d’Albaida. El tema de la Taula Redona era ben explícita:“L’evolució del concepte Vall d’Albaida: 45 anys després de l’Escala 1964-2009”. L’acte va tenir lloc el passat dia 20 de juny al Saló d’Actes de la Mancomunitat, però sense la presència esperada de Montés, la malaltia del qual li va impedir estar present. El III Congrés, que es celebrarà el pròxim mes de març de 2010 a l’Olleria, recordarà la seua tasca conscienciadora.


L’IEVA i en el seu nom la seua presidenta s’uneix al dol dels seus familiars i amics, lamenta la pèrdua d’un dels seus socis més il·lustres i es compromet a continuar gestionant el projecte de publicació d’un llibre que vol reunir els documents que donen testimoni de la seua tasca en profit de la comarca .

La Vall d’Albaida, 8 d’agost de 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada