dimarts, 3 de novembre del 2009

Col·loqui-debat sobre l'expulsió dels Moriscos



El proper divendres dia 6 de novembre, a les set i mitja de la vesprada i a la seu de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia d'Ontinyent, l'IEVA, la mateixa Societat de Festers i l'Associació Cultural "La Nostra Terra" organitzen un col·loqui-debat que durà per títol "La Vall d'Albaida i l'expulsió dels moriscos, 400 anys després".


Aquest debat comptarà amb la intervenció dels historiadors Alfred Bernabeu, Ignacio Gironés, Santiago La Parra i Agustí Ventura.

Amb aquesta darrera taula redona, l'IEVA conclou el cicle que està dedicant des del passat març a commemorar els 400 anys de l'expulsió del poble morisc de les nostres terres, un cicle de conferències que s'emmarca dins els actes precongressuals del III Congrés d'estudis de la Vall d'Albaida que es celebrarà a l'Olleria el proper mes de març. Durant els darrers mesos, un seguit d'estudiosos de la matèria ens han oferit la seua visió d'aquell fet històric tan transcendental en la història valenciana. Així, hem pogut comptar amb els discursos de Manuel Lomas, Manuel Ardit, Ignacio Gironés, Sergi Gómez i Luz Ortíz. A més, els membres de l'IEVA han pogut conéixer millor la cultura morisca gràcies al viatge que els socis feren, amb la guia de Casimir Romero, a la Vall d'Alcalà i la Vall d'Ebo i també a l'exposició organitzada per l'Ajuntament d'Elx per recordar el poble morisc.


L'IEVA, cal recordar-ho també, ha dedicat enguany el seu Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia a l'herència festiva de la memòria musulmana i a ella dedicà també el seu sopar anual de socis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada