diumenge, 2 de març del 2014

Espai d'Opinió: Dieta mediàtica i qualitat de la informació

En poc temps, els valencians hem perdut molts mitjans de comunicació, i justament els que eren en la nostra llengua. Des de la desparició forçada de les emissions de TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana de Radiotelevisió, fins a la clausura del repetidors que permetien escoltar Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, l'empobriment de l'oferta audiovisual al País Valencià ha estat imparable. El tancament implacable de RTVV deixa el País Valencià en un desert comunicatiu, d'intercomunicació i d'aparador, torna a relegar la llengua dels valencians a la llar, a les amistats, a l'escola si tens sort... Els (grans) mitjans que queden són monolingües en castellà i de referència estatal.

I encara més: l'època crítica que travessem de penúries econòmiques s'afig a la crisi del canvi de model periodístic, la qual cosa es reflecteix en uns productes de qualitat no sempre reconeixible o de vegades inexistent.

Per a parlar de tot això, hem convidat un gran expert en el món de la comunicació, el professor Josep Ll. Gómez Mompart, qui parlarà en el nostre pròxim Espai d'Opinió sobre 'Dieta mediàtica i qualitat de la informació'.

Gómez Mompart és llicenciat en Història, llicenciat en Periodisme i doctor en Ciències de la Informació. És catedràtic de Periodisme a la Universitat de València i coordinador de la titulació de Periodisme, que va posar en marxa el curs 1999-2000.
Anteriorment va ser professor titular a la Universitat Autònoma de Barcelona, director del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació i director de la revista científica Anàlisi. Quaderns de Comunicació i Cultura. També va ser president de l'Asociación de Historiadores de la Comunicación. Actualment és el director de la secció de “Producció i circulació de continguts” de l’Asociación Española de Investigación de la Comunicación.
Ha estat professor convidat a una quinzena d'universitats arreu del món.
És investigador principalment en història de la comunicació i història del periodisme; transformacions del periodisme en la societat de la informació; qualitat periodística; comunicació satírica; comunicació alternativa i moviments socials; i, comunicació i ciutat a Europa i Amèrica del segle XX.
Durant una quinzena d'anys va ser periodista professional de premsa i televisió. Hi va treballar -entre d’altres mitjans, a més de col·laborar en molts periòdics- en la revista Mundo, en Diario de Barcelona i en Mundo Diario; va ser corresponsal de Doblón, cap de redacció d’El Viejo Topo, reporter de TVE i director i co-guionista del programa de TV3 L' Ofici d'Aprendre.


Això serà divendres 7 de març, a les 19.30 h, a l'edifici
Lluís Vives del Campus d'Ontinyent, a l'av. del Comte de Torrefiel, 22. Entrada lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada