dimarts, 3 de juny de 2014

“Les víctimes reals dels conflictes armats”Convidem a un nou Espai d’Opinió, l'ùltim que organitzem enguany per a centrar-nos en el IV Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida que celebrarem en el segon semestre d'aquest 2014. 

En aquesta darrera conferència, hem valorat de tractar un tema que sobrepassa la nostra comarca, però que no per això ha de deixar de sentir-nos-en afectats: els conflictes armats que contiuen sent una realitat arreu del món i les víctimes innocents que comporten.Per a parlar-ne, hem convidat Ruth Abril, doctora en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, llicenciada en Ciències Polítiques per la UNED, i Professora Agregada de la Universitat CEU-Cardenal Herrera, d’on és directora de l’Institut de la Dona. La presentació anirà a càrrec de Virtudes Guillem, presidenta de Creu Roja Ontinyent.L’experiència professional en el camp del dret internacional humanitari i les relacions internacionals de Ruth Abril és dilatada, treballant per exemple com a professora de Dret Internacional Humanitari a la Universitat Jaume I durant els anys 2004 fins al 2008, i com a professora de Dret Internacional a la Universitat CEU-Cardenal Herrera durant els cursos 1999 fins al 2008, entre d’altres.Compta amb diversos premis i beques d’investigació i estudi entre els que podem destacar: Premi a la qualitat en la investigació sobre cooperació internacional per al desenvolupament humà en febrer de 2008; la Beca Sòcrates - Erasmus per la Universitat de Savoie per al curs 2002-2003; o el premi Paul Reuter en maig de 2003.És autora de nombroses publicacions i investigacions dins del camp del dret i en concret del dret internacional, la cooperació i els conflictes armats. Podem destacar l’article publicat en la obra col·lectiva: La educación como instrumento de protección (Editorial institucional nacional, 2008), titulat “La educación de calidad como instrumento de paz: el caso específico de los ninos”. O el llibre La protección jurídica del niño en los conflictos armados” publicat a la mateixa editorial en 2007.

La conferència “Les víctimes reals dels conflictes armats” està programada aquest divendres 6 de juny, a les 19.30 h, al Centre Cultural Caixa Ontinyent al carrer de Josep Melcior Gomis, 3 d’Ontinyent. Entrada lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada